Fortsättning på grunden

Vi var ut till Hara i lördags för att spana av läget, och mycket riktigt så har de börjat med grunden. Till garaget är alla grundplintarna nedsatta och ett par balkar är på plats. Bara en sån enkel sak som att grundgrävaren tagit ner några träd på granntomten för att kunna ta sig in med grävaren gjorde en väldans skillnad! Nu har vi ungefär som en egen liten väg upp till tomten, synd bara att den lär gå till spillo om granntomten blir såld.


Grundplint på plats i marken.
Grundplint på plats i marken


.
Början till garagets grundbalkar."Vår" väg ser riktigt mysig ut (kanske inte gör sig riktigt på bild dock). Tänk att om ett knappt halvår
får vi komma hem till en liten grusväg istället för att vandra längs asfalterade vägar! *längtar*

"Mannen med klon" ringde i veckan som gick och hade lite dåligt samvete för att han inte hunnit få bort stubbhögen. Han hade haft en stressig tillvaro på sistone men lovade att det skulle bli gjort.

Som jag skrivit om tidigare blev vi inte riktigt kloka på hur det kunde fattas elkabel trots att Jämtkraft varit där och skarvat. Nu förstår vi varför. Det normala är att dra el direkt till garaget och direkt till huset. Eftersom ÄH tyvärr inte tillåter att man flyttar fasadmätarskåpet så måste vi först dra kabel upp till huset (där skåpet kommer att sitta) och sen tillbaka ner till garaget. En omväg på kanske 25 meter i vårt fall. Frågetecknet är därmed uträtat.

Kommentarer
Postat av: Lena Eckhell-Hällholm

Hej, vi bygger ett Torgrim i Sånghusvallen, Ås. Vårt hus kommer 5 januari och grunden är klar. Är er grund klar? Om den är det hur gör ni med all snö som vräker ner?

Mvh. Lena

2008-12-10 @ 18:56:06
Postat av: Kattis

Hej! Vår grund har precis blivit klar, just idag faktiskt! Men nu är det ända till vecka 8 tills huset kommer. Vi har pratat om att lägga över presenningar, men jag vet inte om vi ska göra det. Isåfall blir det nog i helgen. Men ett annat alternativ är att vi låter det vara till strax innan leverans och ger oss på att skotta av snön först då... Hm, jag vet inte om det är en bra idé. Hur har ni funderat?

2008-12-11 @ 21:13:40
URL: http://husihara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0