Leveransdatum och inflyttning

Idag har vi fått veta att vårt hus kommer den 23:e februari! En måndag. Jag är jätteglad över att ha fått en specifik dag att längta till, men lite putt för att det innebär vecka 9 istället för utlovade vecka 8. Fast det är ju inget att gå att sura över. Vad spelar 7 dagar för roll? :-) Inflyttning kommer att ske den 31 mars. Alltså om exakt tre månader.

Med risk för att låta som en gnälltant så måste jag få ha vissa synpunkter på oturen med inflyttningsdag: för det första så går inte flytten på 1 dag vilket innebär att vi får säga upp lägenheten till sista april = en månad med "dubbelt boende". Hade vi fått inflyttning en vecka tidigare (eller tre-fyra dagar!) så hade vi kunnat säga upp lgh:en till sista mars. Å andra sidan, det hade isåfall varit tekniskt omöjligt eftersom Östersundsbostäder givetvis har stängt imorgon nyårsafton och med tre månaders uppsägningstid så blir det sista april hur som helst.

Men nog om detta och punkt slut för allt tråkigt gnäll - VI SKA FLYTTA TILL HUS OM TRE MÅNADER! Fantastiskt! Jag är själv uppvuxen i radhus i Brunflo och Anders i lägenhet i Stockholm - nu ska vi alltså få (nåja...) en egen fristående villa på landet! Självklart är vi glada, upprymda och förväntansfulla.
 
To-do-lista:
* Grunden ska snöröjas och eventuell is på balkarna måste saltas bort.
* Fixa slang till pumpen som ska vara i pumpbrunnen.
* Kolla med Jämtkraft så att allt är grett med anslutning av el och bredband.
* Påminna om stubbarna som ska bort (såvida han inte redan tagit bort dem?? Grannar: hur ser det ut?)
* Detaljstudera planritningen och se om det är något vi kommer vilja förändra redan när bygglaget är där.
* Börja packa strukturerat och göra oss av med all skit (ursäkta ordvalet) som inte får följa med i flytten. 

Kommentarer
Postat av: Evelina

Bra och intressant kostnadskalkyl. Ska bli intressant att jämföra med vårt husbygge när det är klart. Vi bygger lösvirke, så det är så svårt att få en exakt byggbudget. Gott nytt år! /Evelina

2008-12-31 @ 17:07:10
URL: http://yttersjoviken.blogg.se/
Postat av: Kattis

Evelina: Kul med lösvirkeshus, tidskrävande men säkerligen kul! Jag är imponerad av alla er som orkar. Gott nytt år till dig med! /Kattis

2009-01-01 @ 19:14:23
URL: http://husihara.blogg.se/
Postat av: En av grannarna

Bäst att du påminner om stubbarna. De är kvar, alla.

2009-01-02 @ 08:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0