Tussarna är utrullade

I helgen har vi rullat "hötussar" från tomtgräns till husgräns. Attans vad tunga de var, och särskilt eftersom det var så lerigt på marken (= även på balarna som vi rullat i leran...) så händerna bara gled! Ni kan ju gissa hur skitiga vi var sen. :-) Dock häärligt med lite rejält fysiskt jobb efter en lång period med alldeles för mycket jobb och pluggande. Vi rullade ut halm i hela grunden och sen försökte vi "pösa till det" så det skulle bli bra med luft. Det är nämligen just luften som gör att tjälen inte kan tränga ner i marken. Men fy vad det luktade...! Jag var illamående hela tiden och lycklig när vi var klara.

Grävaren har grävt dike för el och bredband, där lägger vi ner de gula rören som Jämtkraft sen skjuter ner kabel i. Och markägaren (ja vi kallar honom fortfarande så fastän det är snart ett halvår sen vi köpte tomten :-)) med son har varit där och kapat ner några fler träd. Det börjar öppna upp sig allt mer! För en dryg vecka sen var det några spekulanter och tittade på tomten bredvid - och oj vad jag hoppades att de skulle vara intresserade! - men eftersom de hellre vill köpa färdigt hus än att bygga så är det nog att hoppas för mycket att de ska slå till.

Sen är det faktiskt inte så mycket mer att göra förrän grunden kommer. Ska ringa grundgrävaren i veckan och höra om han planerat in när han tänkt komma.

Ikväll lägger jag in lite bilder på halmytan, som faktiskt känns väldigt julig :-)


Kommentarer
Postat av: Hanna

Vi svängde upp till er tomt sist vi åkte hem till Salsån, för att se om ni var där och för att vara liite nyfikna, såklart... :)

2008-11-10 @ 16:27:19
Postat av: Kattis

Å så kul, om inte alltför länge så kan vi bjuda in er på en kaffe också ;-)

2008-11-10 @ 19:50:43
URL: http://husihara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0