Husleverans!

Efter nästan ett års väntan så kom då huset idag! Vi har som ni vet skottat grund mer eller mindre hela veckan som gick och faktiskt gjort en riktigt bra jobb om jag får säga det själv. Igår sopade jag gruset i grunden och sen skottade vi bort de högar som blev, allt för att få det så torrt och fint som möjligt.

Vädret som rådde i morse vet jag inte hur jag bäst ska beskriva... Det snöade YMNIGT tror jag Pohlman skulle ha sagt. När vi kom ut till Hara i morse vräkte lovikavantarna ner i grunden och det låg nog en 5-10cm där nere. Igen. Pust. Montörerna var inte ens hälften så bekymrade som vi, de sa att snö är så "torrt" att det torkar upp utan problem.

Det är helt makalöst vad snabbt de sätter ihop ett Älvsbyhus. Vårt hus består av 5 moduler som lossades med kran. En efter en rullades de sen ut på grundbalkarna med hjälp av något som såg ut som skateboards av järn (amatörbeskrivning, men jag kan inte förklara på nåt bättre sätt :-)). Mellan modulerna lämnas ca 1 dm som ska skruvas ihop senare. Inne i huset kan man alltså fortfarande se rakt ner i grunden i skarvarna.

När allt väl stod på plats var Anders och montörerna uppe på taket och började spika gavlar och takstolar. Jag och svärfar var inne i huset och försökte få saker på plats. När huset levereras är modulerna fyllda med diverse grejer (skåp, garderober, golvmattor, tapetkartonger, kyl, frys, diskmaskin m.m.) som ligger ner och täcker den mesta golvytan. Vi packade upp och ställde på plats, och allt eftersom sopade vi bort den snö som letat sig in i modulerna. Och var sopade vi snön - jo rakt ner i grunden som vi skottat ur i vild förtvivlan de senaste dagarna :-D

Vid 15 var jag tyvärr tvungen att åka från bygget och hämta Lovisa på dagis. Anders och svärfar är fortfarande kvar fastän kl är 20 snart. Byggkillarna (Mattias Erikssons bygg från Ljusdal) var otroligt duktiga, proffsiga och trevliga. Tyvärr så har de ett garage som ska sättas upp i Böle, en bit bort från Hara, som de skulle göra klart innan de kunde fortsätta med monteringen av vårt hus. Imorgon ska de dock komma och fortsätta på vårt hus så att hela taket täcks, men resten av veckan kommer ingen att vara där. Det kommer nog ändå finnas saker att göra, var så säker, men självklart är man ivrig att saker ska gå snabbt och då ingår inte en halv veckas uppehåll :-)

Lustigt hur en villa som egentligen är högst ordinär, kan kännas så märkvärdig. För oss som ska bo där känns det otroligt mycket mer speciellt än vad ni kommer att se på bilderna - det är ju VÅRT hus, vårt framtida hem!

Så snart Anders kommer hem med kameran ska jag slänga upp lite bilder.

Kommentarer
Postat av: Mia

Men åhh, vad spännande! Förstår att det käns speciellt. Har tänkt på det där med snön, helt rent går det väl sällan att få utan det är väl något som får fixas efter modulerna är på plats?Ska bli spännande att få se era bilder!

/Mia

2009-02-23 @ 20:56:27
URL: http://villaberga.wordpress.com/
Postat av: Kattis

Nej man behöver inte oroa sig för att det ligger lite snö i grunden. Enligt montörerna så torkar det upp jättesnabbt när man sen får ner avfuktaren och nån byggfläkt. Vi köpte ett par byggfläktar på Jula (http://www.jula.se/e-sales/esa/default.jsp) och ska ställa ner.Men kom ihåg att lägga ner åldersbeständiga plasten och ev. cellplast i grunden innan alla moduler är på plats! Knöligt att få ner det sen...

2009-02-23 @ 21:03:52
URL: http://husihara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0