Skotta snö

Anders började skotta igår och gjorde ett jäkla bra jobb. Av tre sektioner i grunden skottade han ur en och en halv. Det har varit ca 1 m högt i hela grunden, så ni förstår kanske vilket jobb det är att skotta 100 m2. Medan han var där dök det upp en lastbil med halva vårt hus! :-) Modulerna ställdes av en bit bort och resten kommer alltså i slutet av veckan eller på måndag morgon när huset ska börja monteras.
Idag har snöskottningen fortsatt, samtidigt som snön fortsatt att singla ner från himlen. Det har sagts på radion att det inte kommit så här mycket snö i Jämtland sen nångång på 80-talet. Jag vet inte vad sanningshalten i detta är men det skulle inte förvåna mig om det stämmer. Nu är det iallafall klart och det enda som kvarstår är finliret som vi tar på söndag. Förhoppningsvis slutar det att snöa snart... Så här har det sett ut:


Snöfylld grund...


Anders kämpar på med spaden. Två sektioner urgrävda.


Här är entreplintarna och stuprörsutlopp framskottade. Resten av snön framför och runt
huset kommer att tas bort med traktor. Det ska vara snöröjt 3m runt hela grunden.


Sen måste vi utbringa ett högt HALLELUJAH eftersom två personer var på plats idag för att ta bort stubbarna!! Och visst fick de med sig en hel del, men dessvärre så var en stor del av högen bestående av jord vilken då givetvis har frusit. Alltså väldigt svårt att lyfta bort eftersom det satt fast stenhårt. Stubbhögen är iaf halverad och så får de komma och ta resten när det tinat upp (läs: dvs om en vääldigt lång tid).

Kommentarer
Postat av: helenaååh åkte förbi idag och såg att älvsbyhus lämnat lite "delar" vid isbanan...tänkte att AHAA nu är det nära, det är nog erat hus! .. gud va spännande!!! :)

2009-02-21 @ 13:02:24
Postat av: Kattis

Är du hemma i Östersund nu?? Är du kvar när Karin kommer? Emma håller på att sy ihop nån variant när vi ska hinna ses allihop.

2009-02-21 @ 19:58:21
URL: http://husihara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0