Brevlåda

Det finns massor av snygga brevlådor. Snygga färger, snygga former, snygga designer. Sen finns det de som är extra "säkra", i bemärkelsen inbrottssäkra så ingen kan komma åt ens eventuellt hemliga papper. Vidare finns det också brevlådor som är extra stora, som kan lagra mängder med post medan man är på semester så att breven inte börjar sticka upp ur lådan och tala sitt tydliga språk om att man inte är hemma. Säkra brevlådor i en annan bemärkelse.Enkel men stilren brevlåda.


Designade brevlådor


Målade brevlådorAnnorlunda formBrevlåda med tillhörande "vägg"

 
Stora och säkra brevlådor med "tak"


Nej vet du vad. En brevlåda är bara en brevlåda. Vi ska bo på landet där brevlådan inte alls utgör en del av "approachen" som den kan göra i täta villaområden. Det får nog bli en hederlig, grön sak i plast för knappa tjugolappen på ÖB! Bara för att göra uppror mot den tyvärr rätt utbreda hysterin som drabbat massor av husbyggare i jakten på den mest flärdfulla, fulländade fasad som skall utgöra deras hem. En fasad som ibland handlar mer om just vad man visar upp för andras gillande, än vad man själv faktiskt trivs med och mår bra av. Men det är en annan diskussion som kanske kan återkomma i ett senare inlägg.


(Nåja, vid närmare eftertanke kan man kanske försöka undvika just färgen grön ... :-))

Kommentarer
Postat av: Christina

Det viktigaste med brevlådan är att den uppfyller Postens krav annars blir det ett jäkla liv. Rätt höjd, husnummer och namn krävs även ute i skogen där vi bor. På vår poststolpe fanns 2 lådor en med allt detta och vår. Fick ett brev!!!!! om att de inte kunde se vems brevlådan var och därför inga brev. Fick dock all den oadresserade reklamen! Visst är det härligt.

2009-01-19 @ 14:05:49
Postat av: Ursula

Fast visst är designlådorna fina, om man bortser från priset? =) I vårt förra hus råkade en granne backa över vår fina vita brevlåda; han köpte naturligtvis en ny vit brevlåda, men den var mycket mindre och fulare ... (Och inte vill man säga något heller, för grannsämjans skull!) Nej, här i Jämtland är det ingen större vits att lägga stora summor på dyra brevlådor, för de löper en stor risk att bli fula av både snöplogar och smuts från grusvägarna, om man nu råkar bo längs en sådan.Vad är det för badrumsmöbel ni bestämt er för?

2009-01-19 @ 22:15:54
URL: http://www.skyborne.se
Postat av: Kattis

Jaså Posten ska komma och ställa krav också? Tänk att det alltid finns nån som ska ha synpunkter på vad man väljer att göra :-) Härligt, var ordet.

2009-01-19 @ 22:17:09
URL: http://husihara.blogg.se/
Postat av: Kattis

Designlådorna är jättesnygga! Jag skulle helst vilja ha en av dom som jag ovan benämnt "med tak". Men som sagt, jag tycker faktiskt inte det är värt det. Och särskilt inte så som vi kommer att bo.Badrumsmöbeln är en helvit variant från Jula, av alla ställen! Inte direkt vad man trodde att man skulle vända sig till när det gäller köp av badrumsinventarier :-)

2009-01-20 @ 11:27:44
URL: http://kalovi.blogg.se/husbygge
Postat av: Rikkard

Som föredetta brevbärare kan jag bara säga att den sista lådan är den man som brevbärare uppskattar mest. Så vill du göra brevbäraren glad ska du välja den :)I övrigt är det roligt att se vilka I-landsproblem ni husbyggare ställs inför ;)

2009-01-25 @ 11:37:35
URL: http://stenen.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0