Småfix

Det står lite stilla just nu, det är därför det är så ont om inlägg. Vi bara väntar, liksom.

Anders har varit i kontakt med han som ska hämta stubbarna (igen) och han har lovat att ta dem innan huset kommer. Hoppas verkligen att han gör det, för annars kommer stubbarna att hamna i en lagom knivig position inramade av garage och träd! Svårt att komma åt, med andra ord. Men som sagt, han har lovat så då litar vi på det.

I helgen var vi och kollade på Älvsbyhus visningshus i Slandrom by. Det var ett Tyr, en enplansvilla på 121kvm, så egentligen inte alls så likt vårt. Men de hade likadant garage som vi ska ha och det var ju kul att få se på riktigt. Det blir inte riktigt lika djupt som vi hade föreställt oss, en billängd ganska precis. Men rätt fint ändå faktiskt! Det såg högt ut. Vi funderar på att i ett senare skede bygga en carport så kan man ha en bil inne och en bil ute. Lite ledig yta i garage vore inte fel...

Vårt badrum kommer förmodligen att vara rätt likt det som vi tittade på i Tyr. Fast de hade förstås hunnit kakla sitt. Jag önskar verkligen att ÄH kunde ha kakel/klinker som tilval... Tänk vad mycket pengar de skulle tjäna på det! Säkert 90% av alla som bygger ÄH vill bli av med våtrumstapeten och av dem skulle nog 40-50% välja det som tillval även fast det skulle vara billigare att fixa själv. För att inte tala om hur många som kaklar i köket eller lägger klinker i hallen! Det hade varit skönt att ha det fixat redan när huset kommer på plats.

Nu vet vi i alla fall att vi kommer få den nya bänkskivan i köket, den som är lite gråsvart. Tidigare var det en trävariant, men fr.o.m. vecka 4 ska alla (åtminstone i vårt län) få grå bänkskiva enligt vår säljare.

I övrigt har jag inte så mycket mer att berätta. Avslutar med att säga att jag/vi funderar på att måla trappen vit. Kolla på bilderna och säg vad ni tycker!

Originalet:Och vitmålad:


Hade tänkt lägga in nån bild på vitmålad trapp med mörkbruna trappsteg (t.ex. valnöt) men jag hittar ingen bra bild just nu, och är alldeles för trött för att sitta och leta. Jag kanske lägger upp nån i morgon. Så - vad tror ni? Eller har ni nån annan bra idé? Har även tankar på att kanske bygga in trappstegen, d.v.s. sätta något under/bakom så man inte ser rakt igenom. Ytterligare en idé är att bygga nån form av platsbyggd garderob eller klädkammare under... fast då är jag nog inne på överkurs.Kommentarer
Postat av: Tomas och Martina

Hej! det var ett tag sen..Nu är det nära för er. =) Vi har precis fått vårat klart nu med snickerierna, så vi väntar på tapetseraren bara.Och vi är så nöjda med huset och med grabbarna som snickrat från Estland.Ni kommer nog också få estländare och hoppas de är lika duktiga som våra.

Lycka till med bygget!/Timråborna

2009-01-30 @ 21:54:23
URL: http://molindershusbygge.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0