Ett hus är på plats

Efter en tids frånvaro har vi äntligen varit ut till tomten igen. Ville reka läget så vi vet vad som måste fixas innan huset kommer, plus att jag givetvis ville ta en titt på grannarnas hus som har kommit nu! Om vi börjar med vår tomt, så ser den halvt katastrofal ut :-) Stubbarna ligger kvar för det första. För det andra så ligger den bortgrävda halmen i en hög i bakkant (halmen som täckte marken i ungefär en vecka... ;-)). För det tredje så ligger ett par oöppnade halmbalar i framkant, och för det fjärde så har vi ett gäng halvstora jordhögar fördelade över tomten likt gigantiska, missprydande ko-mockor. Tyvärr känns det nu som att det inte är nån större idé att försöka snygga till förrän våren börjar titta fram. Kanske elda halmen, men den största delen av finplaneringen får vänta tills marken är bar. Tråkigt men sant.

Glädjande nog har vi en hyfsat bra väg upp till huset trots all den snö som vräkt ner i vinter. Och att det är tjäle i marken kan jag dessutom känna mig rätt lugn över, så kallt som vi haft det stundtals. Grundbalkarna var inte helt nedisade, vilket var en av mina största farhågor, så röjningsarbetet före leverans behöver inte bli alltför tungt hoppas vi på.

Men så till grannhuset - oj vad kul att få komma in och se vad man har att förvänta sig! Vi har inte samma husmodell så planlösningen och fördelningen av kvadratmeter är inte exakt likadan, men mycket kunde vi ändå föreställa oss hur det kommer att se ut hos oss. Sen fick vi se den där badrumsmöbeln som jag funderat över att köpa och det såg bra ut. Vi åkte faktiskt direkt till vår vän "försäljaren" (som för övrigt hjälpte oss i somras med att släpa GROT över hela tomten) och fick ett kanonpris på den! :-) Så den ska inhandlas i slutet av veckan. På samma ställe så köpte vi även ett par byggfläktar som vi kommer ställa ner i grunden, enligt tips från grannen.

Dagen har alltså gett massor av inspiration, tips, råd och längtan. Roligt!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Visst är det skoj att få gå runt i ett liknande hus, titta, fundera och känna att man är ännu ett steg närmare målet?

2009-01-19 @ 11:27:23
Postat av: Kattis

Ja verkligen! Det är rätt sjukt egentligen att beställa ett hus som man aldrig varit in i... Lite som grisen i säcken. Så nu är det som sagt lite mer verkligt, när man sitter på sofflocket och planerar.

2009-01-19 @ 11:41:11
URL: http://kalovi.blogg.se/husbygge

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0