Grundmålat

Eftersom 1:a maj inföll på en fredag i år fick vi en läglig långhelg som dessutom bjudit på strålande väder. Det är sannerligen inte varje år man kan gå utan jacka i slutet av april/början av maj här uppe i Jämtland.

Vi har fått rätt mycket gjort i helgen, även om det är en aldrig sinande ström av måsten. För det första var en kompis till Anders över med traktorn och hjälpte oss skyffla undan halmen på baksidan så nu har vi ingen hög där längre. Sen skulle han fördela ut jordmassorna som tronar i högar på framsidan, men marken var alldeles för sur så han höll på att köra fast... Blir lite orolig faktiskt över den blöta marken. Och särskilt eftersom ett av surhålen är precis vid avloppet, tänk om infiltrationen inte är duglig?? Vi vet ju nu att marken inte är särskilt sandig, som vi trodde i början. Lerig och stenig är en mer passande beskrivning :-)

Nåväl - fortsättning på traktorsarbetet: stubbhögen är väck! ÄNTLIGEN. Till en ringa kostnad av 3.900:- blev vi till sist av med eländet efter nästan ett år. En stor börda som har lyft från axlarna. Det gav en väldigt rymlig känsla och nu ser man istället bara den stora stenhögen som ligger vid sidan av garaget. Dags att fundera på vem som kan ta sig an den...

Sist men inte minst så har vi börjat grundmåla huset. Hela framsidan är klar, sånär som på några duttar där vi behöver en mindre pensel för att komma åt. Ena kortsidan är klar till 3/4-delar och andra kortsidan är "påbörjad", skulle man väl kunna säga utan att ljuga alltför mycket. När huset precis kommit upp kändes den grå skyddsfärgen rätt trevlig. Förmodligen berodde det på att man bara var så nöjd att huset äntligen stod där rent fysiskt och inte bara i tanken, som det gjort i ett års tid. För nu när grundmålningen (delvis) gjort huset vitt så blir man smått illamående av den grå skyddsfärgen...

Inomhus har det stått ganska stilla ett tag eftersom vi velat vara ute så mycket som möjligt när vädret tillåtit. Dock har kaminen kommit på plats och det blir så mysigt och bra! Tyvärr hade Gärdin & Persson beställt fel när det gällde nån del till skorstenen så för tillfället har vi ett hål i taket. Montören täckte över med en presenning och kommer tillbaka idag för att göra det sista. Det påminner mig om att vi måste ringa för sotarbesiktning.

Nu har jag möte. Ska avsluta med att berätta att fiberkabeln är klar nu, så vi har TV! (Dock var det helt ointressant när vi satte oss igår för att zappa - inget intressant längre!) Bredbandet är nog också klart snart, inväntar post från e-phone. Tyvärr då så är kameran trasig och det finns ingen återförsäljare för ricoh i Östersund. Måste skicka den till Carl Lamm i Sthlm för att få den lagad. Så bilder blir det inga än på ett tag... :-(


Kommentarer
Postat av: helena

hejsan! har du kvar fläkten? vad ska ni ha för den?

vet en kompis som är intresserad av en fläkt till sin stuga!mvh Helena

2010-05-19 @ 22:37:27
Postat av: Göran (dålig på bygg)

Hej Hur får ni till engagamenget så bra för byggjobben? Är det liksom självuppfyllande genom att ni gör så stora förandringar till det bättre eller är alla intresserade. jag fick aldrig till något större engagemang kring det hela från de andra :-(Numera ej husägare men man kanske provar igen nån gång.

2010-09-11 @ 13:53:28
URL: http://www.biddler.se
Postat av: Tina

Hej! Ramlade in på din blogg. Har precis skrivit kontrakt på ett nybyggt (2009) Mimer Älvsbyhus i Sundsvall, är lite nyfiken om ni fått till någon altan än och om ni inrett övervåningen? Huset vi köpt har varken altan, gräsmatta eller färdig övervåning än :)

Mvh Tina

2010-10-18 @ 23:28:17
URL: http://tiniwini.blogg.se/
Postat av: Susann

Hej!

Jag heter Susann och arbetar på Älvsbyhus med en satsning som görs på sociala medier.

Jag har sett din mycket trevliga blogg och noterat att ni byggt ett Älvsbyhus. Det är många huskunder som söker information och inspiration på olika husbloggar och även de bloggar där ägarna redan ”bott in sig” i sitt nya hus.
Därför undrar nu om du har lust och vill länka från din blogg till vår hemsida? Exempelvis nere på höger sida under länkar? Adressen är www.alvsbyhus.se

Hoppas att ni trivs bra i ert nya hus och hör gärna av dig om du har frågor.

Med vänliga hälsningar
Susann Lejon


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0