Bilder på färdig grund

Det är lite svårt att fota en grund som är täckt av snö men här kommer ett försök:Bilden är tagen med tvättstugan närmast i bild, dvs från baksidan och framåt. Alla kablar och rör är framdragna och grunden är uppfylld med grus. Eftersom vi har ett radonvärde högre än medel så är det draget "radonslang". Förutom att leda bort radonet så förbättras även inomhusluftens kvalitet. "En radonsäker lösning förhindrar att osund stank från jordgrunden och eventuella kemiskt skadliga gaser tränger in i bostaden"

Snabbinfo om radon: Radon är en luktlös, smaklös och osynlig radioaktiv gas, som sönderfaller så att sönderfallsprodukterna är fasta ämnen. Radonets sönderfallsprodukter, de så kallade radondöttrarna, svävar omkring i inneluften och hamnar den vägen i människors lungor. Själva radongasen försvinner  när man andas ut, men de fasta partiklarna fastnar på lungornas inre slemhinnor. Risken för lungcancer ökar när lungorna får en stråldos av partiklarna. I Finland upptäcks årligen ca 2000 fall av lungcancer, och av dem tror man att radonet varit orsaken till ca 200 fall. (källa: http://www.sateilyturvakeskus.fi/)

Vi har inte fått fakturan från grundgrävaren ännu, men enligt uppgift så är det inte alls särskilt dyrt att göra grunden radonsäker. Känns som bra investerade pengar, även om vi på byggsamrådet fick intrycket av att vår mark inte är sådär värst farlig egentligen.Om bara några månader så bor vi här! Knepigt. Garagegrunden är förstås också klar fast den syns inte på den här bilden. Precis ovanför bilen i vänsterkant av bilden.

Kommentarer
Postat av: Momma

Garaget ligger i höger- inte vänsterkant av bilden. (Svårt med höger och vänster. . .!)

2008-12-15 @ 04:13:51
URL: http://kalovi.blogg.se/
Postat av: Kattis

Tur man har observanta läsare - höger ska det givetvis vara. Där bilen står. :-)

2008-12-15 @ 08:55:30
URL: http://kalovi.blogg.se/husbygge
Postat av: Tomas å Martina

Hej! Det ser likadant ut hos er som hos oss nu. =)Nu är det bara att fortsätta vänta.Och det är vi ju bra på vi det här laget.=)Blir skönt att kunna plocka ner julsakerna i flyttkartongerna efter denna jul./Tomas å Martina

2008-12-15 @ 18:46:01
URL: http://molindershusbygge.blogg.se/
Postat av: Kattis

Tomas å Martina: Vänta, vänta och vänta. Man blir ju tokig till sist :-) Men när julsakerna åker ner i lådan vet man som tur är att de inte kommer upp igen förrän man bor i sitt nya hus!

2008-12-15 @ 20:59:35
URL: http://husihara.blogg.se/
Postat av: Tomas

Hej igen! ja alla serviceledningar inkl.dagvattenrör å avloppsrör ingår i den summan.Men sen betalade vi 12.500 för grovplaneringen och avlopp i garage samt extra isolering runt plintarna.Så totalt 87.500 plus gruset då. Skall bli riligt att höra vad ni landar på.=)

2008-12-15 @ 21:57:20
URL: http://molindershusbygge.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0