Så märkligt...

Nu är fakturan för markarbetet strax på väg till oss. Grävaren ringde igår och bad om adressen. Känns väldigt spännande att se vad det landar på! Konstigt är dock att han menade att det fattades kabel för el och bredband så han hade inte grävt igen ännu... Anders har haft kontakt med en kille som ringt och sagt att han varit där och skarvat bredbandskabeln - han har väl inte skarvat för kort?? Elkabeln sa Jämtkraft att vi inte behövde lägga ner utan det räckte med de gula rören, så skjuter de i elkabeln sen. Vi får passa på att kolla när vi ska åka dit nånting i veckan eller till helgen för att kolla om stubbarna tagits bort och för att sätta upp skylten så lastbilschauffören hittar rätt när han kommer med grunden!

Vi är i full färd med att bestämma färgsättningen, d.v.s. golv och tapeter. Tyvärr är det rätt dåligt utbud att välja på, så vi får välan köra på nåt enkelt som inte känns störande och så tapetsera om när vi känner att vi orkar. Lite jäkligt känns det att det är så mycket som man "måste göra sen när man har tid och ork" - det borde ju vara lite vitsen med att bygga eget jämfört med att köpa ett hus: att man får det precis som man vill ha det! Men som sagt, Älvsbyhus är ju inte direkt kända för sitt stora, påkostade utbud. Det kan jag visserligen köpa, det ingår ju i konceptet. Men det som är störande är att de aktivt motarbetar att man ska kunna fixa till det på egen hand genom att göra det onödigt svårt för oss som köpare. För det första så är avdragen noll och ingenting om man väljer bort nåt. Men det är ok, jag förstår att de vill att vi ska köra på deras grejer så att de tjänar pengar. Men vad som inte känns lika ok är att om vi t.ex. inte vill ha nån av de få tapeter som de erbjuder så får vi inte ens underarbetet gjort. Väggarna kommer isåfall bestå av en ren spånskiva, inget mer. Likaså om man vill välja bort plastmattegolven för att lägga egna klickgolv - då står man plötsligt där helt utan lister eller nånting sånt. Resultatet blir förstås att man väljer att ta deras tapeter och golv för att göra om det själv i efterhand. Bökigt.

Men nu ska jag inte vara gnällig. I helgen har vi varit hos vänner som köpt ett renoveringsobjekt i Södra Stockholm som var delvis fint, men delvis i orginalskick från 70-talet (d.v.s. grönt, brunt och orange i kök och badrum) och då insåg jag att det ÄR faktiskt OK att bo i något som inte är exakt som man vill ha det från första början - man får likväl en ökad livskvalitet bara av det faktum att man bor i HUS istället för i LÄGENHET! Det är en sån frihet i sig, att man inte ska klaga på dåliga ytskikt. Sån klagan är ett rent och skärt I-landsproblem.

Ajöken.

Kommentarer
Postat av: Tirre

Grattis på namnsdagen

2008-11-25 @ 17:35:22
URL: http://nymone.blogg.se/
Postat av: Kattis

Tack så mycket!

2008-11-25 @ 22:13:50
URL: http://husihara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0