Byggsamråd

Byggsamrådet var rätt intressant faktiskt. Jens Sundström, som är vår kvalitetsansvarige (KA) från Älvsbyhus, var väldigt trevlig och gav oss bra och intressant information om vårt bygge. Vår handläggare på kommunen var även hon både trevlig och kompetent.

* Vi pratade rätt mycket om grunden, hur man ska göra för att få ordentligt tätt i krypgrunden, hur man tätar med byggfolie/byggfilm (åldersbeständig plast) i "botten", att man kan isolera grundbalkarna med vanlig frigolit o.s.v. Att använda dyr markisolering tyckte Jens var onödigt eftersom det inte kommer ligga under mark och ha tryck på sig.  

* Vi gick också igenom vissa åtgärder som vi bör vidta för att hålla radonet borta. Efter att ha läst igenom den geotekniska undersökningen för några månader sen så fick jag uppfattningen att vi mer eller mindre skulle komma att bo på en självlysande kulle. Men så är inte fallet, vi ligger lite på gränsen till högt värde men det var inga katastrofsiffror.

* Sen så var det en del prat om kaminens placering, funktion och tilluftskanal, om brandsäkerhet, om sotare, "halkskydd" på taket (kommer inte på vad det var det kallades) m.m.

* Vi ska komplettera med en ny situationsplan efter inflyttning, där vi har ritat in avloppssystem, infiltration, dränering, inkommande vatten etc. De ritningar vi skickar in kommer att scannas och bevaras digitalt hos kommunen vilket även fungerar som en "backup" ifall vi av någon anledning skulle bli av med våra egna ritningar.

Jag förstår att folk som har stenkoll på byggbranschen tycker att byggsamrådet är lite "onödigt" eller "tråkigt", men för oss som tacksamt tar alla tips och råd vi kan få så var det både informativt och intressant.

SUMMA: 4995:- (Långt mycket billigare än beräknat! Vi debiteras bara för undervåningen, när vi sen ska sätta igång att inreda övervåningen får vi göra en ny bygganmälan).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0