Och vi väntar och vi väntar...

...och vi väntar på att få bredband. De har inte ens varit där och blåst i fibern i rören. Har mer att klaga på vad gäller Jämtkraft: vi hade sagt upp elen i vår lägenhet till 1 maj för att ha en extra månad med el då vi kunde städa och flytta i lugnan ro. Vi fick ett papper från Jämtkraft med bekräftelse på uppsägningstid t.o.m. 090501. Lik förb*nnat stänger de av elen den 8 april?? När det gäller att stänga av är de snabba minsann, men när det gäller att leverera däremot tar det närmare ett år.... Sickna retstickor.

Förmodligen kommer vi att ha installerat kaminen innan bredbandet är klart. Vi ringde ett par killar i tisdags för att höra vem som hade tid först. Den ena sa att han skulle kunna vara klar om ca en månad, den andra gav ett par veckor ungefär. Så då bokade vi in nr 2. Samtidigt som nr 2 var hos oss i går kväll (onsdag) dyker nr 1 upp oanmäld eftersom han förstått det som att han skulle komma och titta på vad som skulle göras! Jag menar - vad är oddsen för att båda kaminkillarna ska komma exakt samtidigt? Det blev lite pinsamt kan jag lova. "Jaha du vill ta jobbet att montera kaminen? Men killen som står här i hallen är här i samma ärende för vi ringde han istället för dig". Idag ska vi kolla vad vi ska ha för golvplåt/-glas. Beroende på vilken typ vi ska ha och när den kan levereras så kan han (nr 2) komma och fixa´t på tisdag i nästa vecka!

Annars lunkar vi på i en behaglig takt med allt som ska göras. Första veckan i huset öste vi på varenda ledig minut med att packa upp och få i ordning. Sen tog orken slut rätt fort. Både jag och Anders var sjukligt trötta och kände ingen glädje över det som skulle göras utan bara stress och press med dåligt humör som följd. Så vi drog i handbromsen. Nu mår vi alldeles tip-top och älskar att ströva omkring "ute på ägorna" (läs: i leran) och fundera på vad vi ska göra när sommarn kommer.

Vi har fortfarande inte fått upp köksfläkten
MEN vi har införskaffat alla tillbehör som behövs.

Vi har fortfarande ingen taklampa i sovrummet
MEN i hallen lyser det.

Vi har inte satt upp gardinstängerna
MEN snart ska vi sätta upp badrumsspegeln.

Vi har inte fått upp nåt färgglatt på väggarna i barnrummet
MEN vi har en plan för hur vi ska fixa en datahörna på nedervåningen innan kontoret på övervåningen är klart.

Vi har inte ens satt upp en duschdraperistång
MEN vi har lagt rätt mycket tid på Lovisas potträning (och det med lysande resultat) så vi känner oss helt tillfreds med livet trots alla dessa brister i vårt hem. Och vi är också övertygade om att vi kommer att få det så himla bra till sist. Vi stormtrivs redan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0